EMİN KASAPOĞLU KİMDİR?

EMİN KASAPOĞLU KİMDİR?

İlk ve orta eğitimini Kayseri'de tamamladı. Babasının ölümünden sonra,hayatına yön verecek ve kısa sürede tek amacı haline gelecek tekstil işine, Kayseri Sümerbank iplik Fabrikasında işçi olarak başladı. Iç disiplini, çalışkanlığı,dikkati ve geleceğe yönelik idealleri onu ustalığa şefliğe ve yine aynı fabrikada genel müdürlüğe kadar taşıdı.(1960) Kurucu üyesi de olduğu Aydın tekstil'de 1967 yılına kadar yönetici olarak çalıştı. Türkiye'de ilk popinkumasi da burada üretti. Daha sonra 1967-1969 yılları arasında İstanbul Sağmalcılar kısa bir süreliğine de İzmir Kula'da emekli oluncaya kadar da Niğde İplik Fabrikası'nda da genel müdürlük yaptı. 

26.04.2021 286

 

İlk ve orta eğitimini Kayseri'de tamamladı. Babasının ölümünden sonra,hayatına yön verecek ve kısa sürede tek amacı haline gelecek tekstil işine, Kayseri Sümerbank iplik Fabrikasında işçi olarak başladı. Iç disiplini, çalışkanlığı,dikkati ve geleceğe yönelik idealleri onu ustalığa şefliğe ve yine aynı fabrikada genel müdürlüğe kadar taşıdı.(1960) Kurucu üyesi de olduğu Aydın tekstil'de 1967 yılına kadar yönetici olarak çalıştı. Türkiye'de ilk popinkumasi da burada üretti. Daha sonra 1967-1969 yılları arasında İstanbul Sağmalcılar kısa bir süreliğine de İzmir Kula'da emekli oluncaya kadar da Niğde İplik Fabrikası'nda da genel müdürlük yaptı. 1971'de iş hayatından çekilse de 1976'da geldiği Antalya'da çocuklarıyla beraber Anmosac Mobilya Fabrikası'nın kurulması ve işletilmesinde vefat ettiği 1990 yılına kadar zaman zaman bir fil çalıştı. Emin Kasapoğlu;Cumhuriyet döneminin Aydın yenilikçi ve idealist örneklerinden biri olduğunu 70 yıllık yaşamında çok belirgin bir şekilde sergiledi. Vasiyeti üzerine ölümünden sonra adına yaptırılan okul O'nun eğitime verdiği öneminin küçük bir ibaresidir.
Okulumuz 1995-1996 eğitim öğretim yılında Ticaret ve Turizm yönetimi genel müdürlüğünün 22/08/1995 tarih ve 2788 sayılı oluru ile Yeşilköy Emin Kasapoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır. Ekim 1995 yılında okulun adı Emin Kasapoğlu Çok Programlı Anadolu Liseleri sesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuza Emin Kasapoğlu isminin veriliş nedeni hayırsever iş adamı Mustafa Kasapoğlu ve kardeşi Mehmet Kasapoğlu tarafından babaları Emin Kasapoğlu adına bu okulu yaptırmalarıdır. Antalya valiliği'nin 18/10/1995 tarih ve 11400 sayılı olunca okul eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz vatandaş devlet işbirliği ile yapılmıştır. Okulumuzda öğrencilerimizin her zaman spor yapabilecekleri basketbol,voleybol ,futbol sahası ve masa tenisi gibi  etkinlik alanları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirip sosyalleşmesine katkıda bulunabilecek geniş bir bahçesi ve ağaçlandırılmış yeşil alanı mevcuttur. Okulumuzda Anadolu ve anadolu meslek programı uygulanmaktadır. Okulumuzun tüm birimlerinde klima ve internet sınıflarımızın tamamında akıllı tahta bulunmaktadır. Okulumuzda bakanlıkça uygun görülen haftalık ders çizelgeleri ve buna bağlı öğretim programları uygulanmaktadır. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında insani değerlerin üstünlüğüne inanan araştıran,sorgulayan, yaratıcı,hoşgörü sahibi,adil,gelişime açık ve sorumlu bireyler yetiştiren ben değil biz duygusuyla hareket  eden bir kurum olarak bu yolda ilerlemekteyiz.